Meer weten over gezond detoxen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze Detox Tips en ontvang regelmatig nieuwe informatie en aanbiedingen!

*Je Naam:
*Je Email:


Monodieet

Een monodieet zuivert niet alleen je lichaam op een zachte en natuurlijke manier van alle giftige afvalstoffen die zich in al je lichaamsweefsels opstapelden.

Door het verlies van alle giftige afvalstoffen raak je tegelijk meer opgeslagen lichaamsvet en overgewicht kwijt.

Wat is zo’n monodieet en wat mag je daarbij wel en wat niet eten?

Velen twijfelen over de haalbaarheid en de gezondheid van deze vermageringsmethode. Maar omdat het monodieet amper drie dagen duurt, loopt je gezondheid geen enkel gevaar.

Gedurende deze korte periode eet je dagelijks slechts één voedingsmiddel. Voor velen een extreem dieet, maar wegens de beperkte periode van het dieet is hier eigenlijk geen sprake van.

Een monodieet mag dan wel een eenzijdig en streng dieet zijn, het duurt amper drie dagen waardoor het voor weinig nadelen zorgt.

Het monodieet is geen crash dieet

Velen zijn van oordeel dat ze hier met een ongezond crash dieet te doen hebben. Wegens de beperkte duur van amper drie dagen is dat zeker niet zo.
Een monodieet is hetzelfde dan afslanken met een druiven- , rijst- of een citroenkuur.

De Franse sporter  Erwann Menthéour is de geestelijke vader van het monodieet. Daarin deelt  hij zijn kennis en ervaring deelt met ons zijn kennis uit zijn sport (de atletiek), zijn voeding en zijn jarenlange ervaringen met dit monodieet.

Het monodieet op zich is een eenzijdig en streng dieet. Toch mag je van geen ongezond crash dieet spreken  omdat het maximaal drie dagen duurt.

Je lichaam op een zachte manier zuiveren

Je lichaam op een zachte en natuurlijke manier reinigen is je beste garantie op een lichaam vrij van giftige afvalstoffen. Je lichaam krijgt daar dagelijks mee af te rekenen.

In normale omstandigheden is je lichaam best in staat om zichzelf te reinigen. Maar de dagelijkse toevloed aan afvalstoffen is momenteel zo groot, dat  ons lichaam zijn zelfreinigend vermogen meer en meer verliest. Deze afvalstoffen zijn het gevolg van onze ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen die constant plaatsvinden en van de slechte kwaliteit van je leefomgeving.

De giftige afvalstoffen die in je lichaamsweefsels worden opgeslagen, zijn een reëel gevaar voor je gezondheid.

Ze zijn belangrijke oorzaken van veel voorkomende aandoeningen waaronder vooral:

 • Overgewicht
 • Aderverkalking
 • Levensbedreigende hart- en vaatziekten
 • Een verstoort cholesterolgehalte
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes
 • En zelfs veel voorkomende en agressieve soorten kanker zoals borst- , darm- , long- en prostaatkanker

Naast milieuverontreiniging en onze vele lichaamsprocessen, ligt onze ongezonde voeding aan de basis van de vele toxische afvalstoffen. Denk daarbij in de eerste plaats  aan de vele geur- , smaak- , kleur- en bewaarstoffen, verzadigde vetten en transvetten, geraffineerde witte suikers en kunstmatige zoetstoffen.

Om de vele gezondheidsnadelen hiervan zoveel mogelijk te beperken is geregeld je lichaam zuiveren de enigste oplossing.

Dat doe je niet als je er toevallig aan denkt, maar regelmatig. In de eerste plaats door dagelijks gezond te eten en voldoende te bewegen. En met een natuurlijke zuiveringskuur, telkens bij de verandering der seizoenen.

Hoe ziet zo’n monodieet er uit?

Het principe van een monodieet bestaat erin drie dagen lang één en hetzelfde voedingsmiddel te eten. Dat is vooral een stuk fruit. Om maximaal van  alle gezondheidsvoordelen van zo’n mono dieet te genieten, geeft men de voorkeur aan een appelkuur. Appelen barsten van alle gezonde voedingsstoffen, werken antibacterieel zijn reinigen je vooral je darmen. 

Een monodieet reinigen je lichaam en zorgen er zo voor dat je:

 • Meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt
 • Gemakkelijker overgewicht verliest
 • Voor een goede spijsvertering
 • Een gezonde darmflora
 • Een vlotte stoelgang

Dieetschema van het monodieet

 • De eerste dag van je monodieet: eet je bij iedere maaltijd maximaal drie appelen eet
 • De tweede dag van je monodieet: neem ’s morgens een zakje magnesiumsulfaat (of chloride) om je darmen volledig te ledigen en alle giftige afvalstoffen te verwijderen. Dit is zonder twijfel de zwaarste dag van de drie. Je lichaam kan reageren met misselijkheid en hoofdpijn. Maak je geen zorgen, dat is een normale reactie en een bewijs dat het mono dieet werkt
 • De derde dag van je monodieet: is de gemakkelijkste. Je eet bij iedere maaltijd weer maximaal drie appelen

Herneem stap voor stap je gewoon eetpatroon

Na deze drie dagen eet je stap voor stap je weer ‘normaal’, en liefst zo gezond mogelijk.  Geef daarbij de voorkeur aan het eten van  (onbeperkt) groenten en maximaal twee verschillende stukken fruit.

Eet zo weinig mogelijk en liefst geen geraffineerde witte suikers, ongezonde verzadigde vetten en transvetten en snelle koolhydraten.

Eet tot drie dagen na je mono dieet geen eiwitrijke voeding van dierlijke oorsprong.

Waarop moet je letten?

 • Drie dagen is de maximale duur van een monodieet
 • Volg dit jaarlijks nooit meer dan vier keer. Dus telkens bij iedere seizoensverandering
 • Drink veel water: tussen de 2,5 en 4 liter per dag  
 • Vraag de raad van je dokter bij ziekte of het langdurige gebruik van geneesmiddelen

Leer meer over Natuurlijk Detoxen

De 7 Daagse Detox, van Marjolein Verkaik, is een helder en makkelijk te lezen eBook waarin zij precies beschrijft hoe ook jij op een natuurlijke manier je lichaam kan zuiveren van al die giftige stoffen die wij dagelijks ongemerkt binnenkrijgen.

JA! Ik wil ook weten hoe ik van die giftige stoffen af kom!