Citroensap gezond ook zuivert het ook je lichaam van alle giftige afvalstoffen?

Start iedere dag met een glas citroensap op je nuchtere maag

Je lichaam regelmatig ontgiften en bevrijden van alle toxische afvalstoffen is pure noodzaak om je gezondheid en vitaliteit intact te houden. Om dat te realiseren beschik je over heel wat mogelijkheden. Je lichaam op een natuurlijke manier ontgiften is veruit het gezondst en daarbij is ontgiften met een citroensap huur erg populair. Populariteit is echter niet de belangrijkste graadmeter. Hoe doeltreffend en gezond zo’n ontgiftingskuur met citroen en citroensap dan wel?


Precies zoals alle citrusvruchten barsten citroenen van vitaminen C. Maar citroenen hebben veel meer in petto dan vitamine C !Ze zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

Honderd gram citroen bevatten:

Vitaminen: béta-caroteen en vitaminen van het  B- complex, en verder vitamine D, en foliumzuur

Mineralen: natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, selenium, en zink.

Vitamine C

Vitamine C is dus het belangrijkste bestanddeel van citroen en citroensap. Het is een van de sterkste antioxidanten die alle toxische stoffen waaronder de erg schadelijke zware metalen als het ware aantrekt en af voert. Deze antioxidanten in citroenen beschermen je tegen vrije radicalen die aan de basis liggen van talloze welvaartsziekten als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en ontstekingsziekten. Vitamine C vertraagt ook je (huid) verouderingsproces. Daardoor is vitamine C bijzonder efficiënt tegen de schadelijke invloed van de ultraviolette stralen van de zon.

Neem voor je in de zon gaat bij voorkeur meer dan 1000 mg vitamine C. Je zal wel rood worden maar niet verbranden zodat je extra vitamine D aanmaakt. Deze vitamine beschermt je tegen kanker en werkt ook positief op je gemoedsgesteltenis, het stemt je vrolijker. Hoe gezond hoge dosissen vitamine C wel zijn wordt bewezen door het feit dat er hopeloze gevallen van leukemie werden vastgesteld waarbij de patiënt in coma was gevallen en al waren opgegeven en die met het toedienen van een vitamine C- infuus compleet genezen werden verklaard!

Waardevolle schil

Niet alleen het vruchtvlees van de citroen is bijzonder geneeskrachtig, ook de schil is erg waardevol ter bevordering van je gezondheid! Die bevat allerlei essentiële oliën  die de schadelijke gevolgen van de enzymen in je lever tegen gaat en die onder andere verantwoordelijk is voor de extra aanmaak van de slechte LDL- cholesterol. Een citroenschil is bovendien rijk aan broodnodige voedingsvezels en aan flavonoïden die een sterk antioxiderende werking hebben. Citroenen helpen je ook ijzer uit vlees te halen. Sprenkel dus voortaan steeds enkele druppels citroensap over ieder gerecht!

Citroensapkuur

Citroenen zijn dus uitstekend om je lichaam te bevrijden van alle giftige afvalstoffen. Zo’n citroensapkuur duurt maximum tien dagen en wordt door velen gecombineerd met ahornsiroop. Zo’n tiendaagse ontgiftingskuur is ook uitstekend tegen overgewicht. Gewichtsverlies van gemiddeld zeven kilo is met de citroensapkuur geen uitzondering. Dat is het gevolg van de hoge zuurtegraad van citroensap. Overdrijf er dus zeker niet mee! Citroen werkt de vorming van maagzuur in de hand. Voor een aangenamere smaak kun je het sap van een halve citroen mengen met dat van twee andere citrusvruchten of met water. Drink dit mengsel op je nuchtere maag. Drink dit drankje voor iedere maaltijd maar drink dagelijks nooit meer dan het sap van drie citroenen.

Tip van de diëtiste:

 • Kruidenthee: met het sap van een citroen, twee eetlepels ahornsiroop, 300 ml water en een snuifje cayennepeper heb je voldoende voor de ganse dag! Bewaar dit citroensap in de koelkast, en drink naast dit citroensap ook nog water, kruidenthee (pepermunt).
 • Frequentie: doe deze citroensapkuur tweemaal per jaar, telkens gedurende maximum tien dagen. Doe deze gezonde ontgiftingskuur bij voorkeur in het voorjaar en in het najaar.
 • Dranken: drink gedurende deze tien dagen durende ontgiftingskuur geen druppel alcohol, koffie of frisdranken.
 • Voeding: kies voor licht verteerbare voeding zoals kip of vis. Na deze ontgiftingskuur voel je je niet alleen vitaler en opvallend goed in je vel, je zal gemiddeld ook zo’n zeven kilo aan overgewicht kwijt spelen!

Voor een jonge en fluweelzachte huid

Citroenen zijn niet alleen doeltreffend als ontgiftingskuur en om je overgewicht weg te werken. Het is ook erg efficiënt tegen huidveroudering en rimpels. Dat heeft het te danken aan de essentiële oliën in zijn schil die een zuiverende werking hebben. Citroen heeft vooral een positieve invloed tegen een vette of een onzuivere huid zoals bij jeugdpuistjes en acne.

Extra tips van de dermatoloog

 • Tegen striemen en rimpels: gebruik je best enkele druppels citroenolie opgelost in enkele druppels boragie- olie
 • Tegen een vettige huid en/of puistjes:  zuiver je eerst met een mengsel van druppels essentiële citroenolie met een gel op basis van aloë vera of met een gewone basiszalf voor een vette huid
 • Tegen broze nagels gebruik je een mengsel van amandelolie met enkele druppels citroenolie

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

2 Reacties

 1. Ik drink al een paar jaar elke morgen een glas uitgeperst citroensap met water aangevuld, zou t beter zijn om dit een paar x per jaar als kuur te doen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.