Detoxen met rijstvastenkuur gezond?

Detoxen meteen rijstvastenkuur komt overgewaaid uit China en Japan. Je eet dagelijks één kopje zilvervliesrijst, gaar gekookt met twee kopjes water met ongeraffineerd zeezout

Je lichaam zuiveren van alle toxische afvalstoffen kun je op vele manieren. Je bent zo in staat die manier te kiezen die het best bij je past. Verkies je een zachte manier van vasten om je lichaam te bevrijden van alle giftige afvalstoffen, dan is rijstvasten een gezond alternatief. Rijstvasten is overigens ook geschikt om gezond te vermageren. Wat mag je wel en niet eten tijdens zo’n kuur rijstvasten en welk effect heeft het op je gezondheid?

Omdat je met zo’n kuur rijstvasten vast voedsel mag eten hou je zo’n detox kuur gemakkelijker vol. Rijst heeft vele voordelen. Het is niet alleen gemakkelijk verteerbaar, maar zorgt er ook voor dat je alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, en antioxidanten naar binnen krijgt. Dat is bij de meeste andere detoxkuren zeker niet het geval. Zo’n rijstvastenkuur verloopt in drie fasen en elke fase duurt minstens vijf dagen. De duur ervan hangt uiteindelijk af van wat je er zelf mee beoogt. Rijstvasten komt oorspronkelijk uit de macrobiotiek.

Zilvervliesrijst

Overweeg je een zuiveringskuur met rijstvasten, geef dan de voorkeur aan zilvervliesrijst, een bron van onmisbare voedingsvezels. Zilverrijst heeft ook een lagere glycemische index dan witte rijst. Ben je om de een of andere reden geen fan van zilvervliesrijst dan zijn basmati- en wilde rijst geschikte alternatieven!

Het verloop

Eén dag voor de start van zo’n ontgiftingskuur met rijstvasten drink je een glas lauw water met één eetlepel magnesiumsulfaat. Dat heeft een laxerend effect en spoelt je darmen schoon.

Het zuiveringsproces met een rijstvastenkuur verloop

 • De eerste fase:  tijdens deze eerste fase eet je uitsluitend rijst. Eén kopje zilvervliesrijst verdeel je over je drie maaltijden. Meng door de rijst één eetlepel noten- of olijfolie en breng op smaak met een snuifje peper en zout en/of sojasaus. Voor een gemakkelijke verteerbaarheid van de rijst eet je traag, en kauw je goed. Deze eerste fase van je rijstvasten duurt zo lang je dat zelf wil. Hou je deze eerste fase langer dan één week vol, dan is een voedingssupplement aan te raden. Drink minstens anderhalve liter water per dag. Kruidenthee zonder cafeïne is ook toegestaan
 • De tweede fase: naast één kopje rijst verdeeld over 3 maaltijden, mag je nu ook groenten en fruit eten. Eén uur voor je ontbijt eet je één stuk fruit. Voor je middagmaal is een klein bordje met rauwkost of een stuk fruit toegestaan. ‘s Avonds eet je geroerbakte groenten met rijst. In deze tweede fase mag je twee keer per dag een glas verdund groente- of  fruitsap drinken
 • De derde fase:  met de derde en laatste fase mag je de voeding uit voorgaande fase aanvullen mezuivelproducten zoals kwark, yoghurt en kaas. Deze eet je tegelijk met de groenten of het fruit, dus zowel bij je ontbijt als bij je middagmaal en één uur voor je rijstmaaltijd. Aan je avondmaal mag soja, lamsvlees, vis, noten of wild toevoegen. Deze derde fase hou je eveneens minimaal vijf dagen worden vol. Daarna mag je je vertrouwd eetpatroon langzaam opbouwen.

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.