Hoe je huid zuiveren op een natuurlijke manier?

//Hoe je huid zuiveren op een natuurlijke manier?

Je huid is veruit het grootste orgaan en heeft heel wat belangrijke functies. Ze zorgt niet alleen voor het in standhouden van je lichaamstemperatuur, je huid heeft ook een zuiverende rol. Deze zorgt immers voor het afvoeren van een heleboel giftige afvalstoffen door te transpireren. Je huid regelmatig en grondig reinigen is noodzakelijk om zijn opdracht naar behoren te kunnen uitvoeren. Je huid kan je op verschillende manieren reinigen, maar je huid zuiveren met natuurlijke middelen is nog altijd het meest doeltreffend en gezond. Welke natuurlijke middelen zijn het meest aangewezen om je huid gezond te ontgiften?

Naast zijn zuiverende en ontgiftende taak beschermt onze huid ons tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf zoals de ultraviolette stralen van de zon, tegen de kou, de vervuiling en tegen allerlei aandoeningen en infecties van buitenaf. Onze huid doet echter nog veel meer. Ze is de thermostaat van ons lichaam. Ze regelt onze lichaamstemperatuur  en zorgt tegelijk voor de aanmaak van vitamine D, de enigste vitamine die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Onder invloed van de ultraviolette stralen van de zon wordt provitamine D omgezet in vitamine D, dat op zijn beurt zorgt voor een sterk beendergestel. Vitamine D is dan ook je sterkste wapen tegen osteoporose.

Constante lichaamstemperatuur

Je huid houdt dus je lichaamstemperatuur op een constant peil. Dat is minder eenvoudig dan het lijkt. Als gevolg van lichamelijke inspanningen produceer je immers voortdurend meer warmte dan goed voor je is. Iedere spiersamentrekking zorgt immers voor de verbranding van calorieën en energie. Hoe intenser en langduriger je inspanningen hoe meer warmte je lichaam aanmaakt. Je huid houdt je lichaamstemperatuur op een constant peil door te transpireren. Hoe intenser en langduriger je inspanningen die meer je zweet en hoe groter de hoeveelheid toxische afvalstoffen die samen met je transpiratievocht worden afgevoerd. Hoe groter je uithoudingsvermogen die langer je je inspanningen kan volhouden en hoe grondiger je lichaam via je huid wordt ontgift.

Zuiveren door te baden

Om zijn zuiverende taak maximaal te kunnen vervullen, is het duidelijk dat je huid in topconditie moet verkeren en daarvoor op tijd en stond zelf grondig gereinigd moet worden. En daar zijn op verre na niet eens peperdure zalfjes en crèmes voor nodig zoals de schoonheidsindustrie ons met alle mogelijke middelen wil doen laten geloven.

Zo kan je je huid grondig reinigen met behulp van allerlei soorten baden:

 • Een hyperthermisch of warm bad: is uitstekend om je transpiratie te stimuleren.  Zo’n bad met wisselende watertemperaturen is ongetwijfeld de meest  eenvoudige en doeltreffendste manier om zoveel mogelijk giftige afvalstoffen te verwijderen. Start deze kuur met een watertemperatuur van 37 graden en voer de temperatuur geleidelijk op tot op het punt dat je het niet meer kan uitstaan. Daardoor gaan je poriën zich meer en meer openzetten waardoor ze meer giftige stoffen kunnen afvoeren. Schakel na afloop van je hyperthermisch bad een rustpauze van minstens een half uur in.  Wikkel je lichaam in een laken en een zacht deken en ga op je bed liggen, zo kan je lichaam zijn evenwicht herwinnen.
 • Sauna: een bezoek aan de sauna is uitstekend om zowel huid te reinigen als je lichaam te ontgiften. Als gevolg van de hoge temperaturen in de sauna zetten je bloedvaten uit, stroomt je bloed naar je huidoppervlak, zetten je poriën zich open en scheiden meer en meer transpiratievocht af. Na zo’n beurt in de sauna neem je best een koude douche waardoor je poriën zich weer sluiten, je bladvaten vernauwen en je bloed tot diep in je lichaam wordt gestuwd. Naast je transpiratie wordt ook je metabolisme of stofwisseling gestimuleerd.
 • Stoombad: eveneens een eenvoudige en doeltreffende manier om je huid en je lichaam te zuiveren. In je badkamer kan je zelf gemakkelijk stoom opwekken. Als gevolg van de warme en uiterst vochtige lucht zal je extra transpireren en zo je ontgiftingsproces vlug op gang brengen. Er zijn nu ook zweetcabines in hout en allerlei andere materialen verkrijgbaar met een generator van warme lucht.
 • Turks stoombad: reinigt, ontgift en ontspant
 • Zonnebaden: zijn gezond, niet alleen om je huid en je lichaam te ontgiften maar ook voor de aanmaak van vitamine D. Blijf zeker nooit langer dan een half uur in de volle zon en neem na het zonnebaden steeds een verfrissende douche

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

2017-01-04T16:03:46+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.