Je darmen gezond ontgiften op een zachte en natuurlijke manier

Een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd is in vele gevallen een teken dat je darmen dringend aan een gezonde zuiveringskuur toe zijn

Een gezonde darmflora ligt aan de basis van onze gezondheid. Een orgaan dat voortdurend te maken heeft met het verwerken en afvoeren van allerlei toxische afvalstoffen zijn onze darmen. Je darmen regelmatig gezond detoxen, ontgiften ontslakken of zuiveren doe je op vele manier, de ene al wat omslachtiger en vervelender dan de andere. Denk maar aan allerlei laxeermiddelen, velen met een bijzonder agressieve werking met tal van vervelende neveneffecten. Maar het kan gelukkig ook anders, op een zachte manier met geneeskrachtige kruiden en geneeskrachtige planten. Welke planten zijn best geschikt om onze darmen op een zachte en dus gezonde manier te bevrijden van alle giftige afvalstoffen? 

Met onze moderne voeding vol smaak- , kleur- en bewaarstoffen word je lichaam meer dan ooit blootgesteld aan allerlei giftige afvalstoffen. Deze laatsten zijn even goed het gevolg van vele negatieve invloeden van buitenaf waaronder milieuverontreiniging door schadelijke uitlaatgassen en pesticiden. In normale omstandigheden is je lichaam best zelf in staat om zich tijdig van alle toxische stoffen te ontdoen. Wij worden echter aan zovele giftige stoffen blootgesteld, dat ons lichaam zijn zelfreinigend vermogen verliest en het verwerken van alle toxische stoffen niet meer alleen aankan. Als gevolg daarvan ontstaan uiteindelijk tal van chronische klachten als hoofdpijn, gewrichts- en spierontstekingen zoals reuma, artrose en artritis, spijsverteringsproblemen, tandbederf, hart- en vaatziekten, diabetes, fybromyalgie, lever- gal- en pancreasaandoeningen, voor het grootste deel dus welvaartsziekten. Hopelijk ben je nu wél overtuigd van het nut van het regelmatig en tijdig detoxen en zuiveren van je lichaam en dan zeker van je darmen…

Gezonde darmflora

Met het ontgiften en zuiveren van onze darmen streven we in de eerste plaats een gezonde darmflora na. Die is onmisbaar voor een goede gezondheid. Er bestaan verschillende agressieve middelen om je darmen te ontgiften. Zo’n agressieve en vlugge manier van ontgiften is dikwijls pure noodzaak, bijvoorbeeld in het vooruitzicht van een operatieve ingreep.

Het agressief zuiveren van je darmen heeft nochtans heel wat nadelen: het vermoeid je darmen, irriteert de slijmvliezen in je darmen en is verantwoordelijk voor het vernietigen van je darmflora!

Een zachte manier om je darmen te ontgiften is de extra consumptie van groenten en fruit:

Groenten: zijn rijk aan cellulose en voedingsvezels. Broccoli is de meest vezelrijke groente. Amper 150 gram broccoli bevat  bijna vijf gram vezels. Andere vezelrijke groenten zijn vooral aubergines, rode biet, kervel, andijvie, allerlei koolsoorten, pompoen, spinazie, sla, paardenbloem, prei, aardpeer, pastinaak,  bospeen, rodekool en sperziebonen, noten en zaden, erwten, wortelen, komkommers, courgettes, en selder. Tomaten, witlof en ijsbergsla bevatten nauwelijks voedingsvezels.

Granen en zaden: tarwezemelen en allerlei zaden  zoals lijn- , en chia zaad, vlozaad, en agaragar of zeewierpoeder dat in water zwelt tot een laxerende gelei.

Fruit: appelen, peren, sinaasappelen, abrikozen, kersen, bramen, olijven, perziken,  en mango ‘s zijn fruitsoorten met de hoogste concentratie voedingsvezels. Druiven, meloenen, en aardbeien moeten het met weinig of geen voedingsvezels stellen

Slijmstoffen: vijgen, pruimen, gedroogde pruimen, rabarber en dadels zijn rijk aan slijmstoffen of oliën. Ze smeren je darmen en zorgen voor een vlotte darmtransit.

Planten: aloë vera, rabarber, boldo, karwij, en komijn, paardenbloem en venkel

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.