Je lichaam gezond ontgiften met deze groenten, fruit en kruiden

detox kuur

Je lichaam gezond ontgiften of detoxen kan op vele manieren. Bijvoorbeeld Dat met allerlei drankjes, shake ‘s en kant en klare sapjes. Gezond ontgiften doen we bij voorkeur met verse groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Welke groenten, fruit en kruiden gebruiken we best om ons lichaam te zuiveren?


Toxische afvalstoffen bedreigen je gezondheid en zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht. Die afvalstoffen moeten tijdig afgevoerd en verwijdert worden. Gebeurt dat niet dan verliest ons lichaam zijn zelfgenezend vermogen en is het niet meer in staat om alle afvalstoffen te verwerken. Ontgiften doen we niet wanneer we eraan denken zoals bij de verandering van de seizoen. Ons lichaam zuiveren doen we dagelijks door gezond en natuurlijk te eten. Ontgiften doe je niet met allerlei kant en klare drankjes of shakes maar door dagelijks natuurlijk te eten. kun je dus op vele manieren.

Je lichaam gezond ontgiften op een natuurlijke manier

Je lichaam gezond ontgiftenIn normale omstandigheden is je lichaam perfect in staat zichzelf te ontgiften. De vele giftige stoffen die je gezondheid bedreigen stapelen zich zodanig op dat onze gezondheid ernstig in gevaar komt. Detoxen met natuurlijke voeding helpt ons op een gezonde manier van die afvalstoffen af. Samen voldoende water drinken (minstens 2,5 liter per dag) doe je dat met het eten van veel verse groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Je lichaam gezond ontgiften met kruiden

Kruiden om alle giftige stoffen te verwijderen kun je op vele manieren gebruiken. Je kunt ze verwerken in alle gezonde gerechten, in zelf gemaakte salades, kruidenthee ‘s en smoothies. Kruiden zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels. Die beschermen ons tegen de schadelijke vrije radicalen die onze lichaamscellen binnen dringen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen.

Tip van de diëtiste

 • De beste kruiden om te ontgiften of te detoxen: zijn ongetwijfeld kaneel, zoethout, gember,venkel, anijs, peterselie, zwarte peper, cayenne peper, knoflook, salie.

Je lichaam gezond ontgiften met groenten en fruit

Je lichaam gezond ontgiftenZowel groenten als fruit zijn puur natuur en uitstekend als ondersteuning bij het ontgiften van je lichaam. Fruit is meestal basisch en is vooral doeltreffend voor het neutraliseren van zure afvalstoffen. Groenten en fruit zijn rijk aan voedingsvezels. Die helpen bij het ontgiften. Zo zorgen ze voor een gezonde darmflora. Groenten bevatten weinig of geen calorieën zodat je ze onbeperkt mag eten.

Bio- groenten en fruit

Kies voor biologisch gekweekte groenten. Vooral voor donkergroene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, alle groene koolsoorten, bloemkool, Chinese kool, paksoi, , groentekiemen, sla, en tuin- en waterkers. Deze zijn rijk aan chlorofyl en belangrijke vitaminen en mineralen die de goede werking van je organen verzekeren. Chlorofyl of bladgroen is een belangrijke bron van sterke antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Het stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en helpt bij de groei en het herstel van al onze lichaamsweefsels. Chlorofyl werkt sterk ontsmettend en remt de groei van bacteriën.

Oppassen voor fruitsuikers

Fruit is uiteraard ook gezond maar bevat natuurlijke suikers. Die zijn lang niet zo ongezond als toegevoegde suikers maar toch. Fruit eten we niet onbeperkt. De dagelijkse limiet ligt op maximaal drie verschillende stukken fruit per dag. Wil he iets aan je overgewicht doen dan is een stuk fruit per dag het maximum.  Citroen speelt bij het natuurlijk en gezond ontgiften een hoofdrol. Citroen barst van de vitamine C en is vooral doeltreffend voor het reinigen van je lever.

Je lichaam ontgiften met citroenwater en zelf gemaakte smoothies

Je lichaam gezond ontgiftenDrink dagelijks en liefst ‘s morgens voor je ontbijt  een groot glas lauw water met een vleugje vers citroensap. Dat spoelt je lichaam schoon en brengt je vetverbrandingsproces op gang water. Daarom zijn ook zelf gemaakte smoothies zo belangrijk. Gebruik daarbij veel verse groenten en enkele stukjes vers fruit.

Je gezondheid verbeteren, je lichaam ontgiften en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.