Je lichaam gezond ontgiften met groenten en kruiden

//Je lichaam gezond ontgiften met groenten en kruiden

Je lichaam ontgiften of detoxen kan op vele manieren. Je hebt daarvoor de keuze tussen allerlei drankjes, shake ‘s en kant- en klare sapjes. Je lichaam op een gezonde manier bevrijden van alle toxische stoffen doe je echter bij voorkeur op een natuurlijke manier en dan zijn groenten, fruit en kruiden het meest aangewezen. Welke groenten, fruit en kruiden zijn het meest doeltreffend om je lichaam op een gezonde manier te zuiveren van al zijn giftige stoffen?

Het resultaat van ongezond eten van onze vele lichaamsprocessen zijn toxische afvalstoffen die je gezondheid bedreigen. Die afvalstoffen moeten tijdig en grondig afgevoerd worden. Omdat deze giftige stoffen zich opslagen in je organen en in je weefsels, is je lichaam uiteindelijk niet meer in staat om alle afvalstoffen te verwerken en af te voeren. Je lichaam minstens vier keer per jaar ontgiften is dus noodzakelijk omdat het goed zou kunnen blijven functioneren. Ontgiften kun je dus op vele manieren. Kies steeds voor de natuurlijke middelen, die zijn niet alleen veel gezonder maar ook efficiënter als de chemische brol die wordt aangeprezen maar alleen je bankrekening lichter maakt.

Extra stimuleren

In normale omstandigheden is je lichaam perfect in staat zichzelf te ontgiften. De vele giftige stoffen die je gezondheid bedreigen stapelen zich zodanig op dat je lichaam uiteindelijk niet meer in staat is alle toxische afvalstoffen tijdig te verwerken en af te voeren, waardoor je lichaam daarbij een helpende hand best kan gebruiken. Detoxen met natuurlijke en ontgiftende voeding kan zeker geen kwaad, integendeel. Samen met water zijn groenten, fruit en kruiden veruit de gezondste natuurlijke middelen om je alle giftige afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Ontgiften met kruiden

Kruiden om alle giftige stoffen te verwijderen kun je op vele manieren gebruiken. De meeste kruiden kun je verwerken in gezonde gerechten en in kruidenthee ‘s.  Kruiden zijn rijk aan sterke antioxidanten die je lichaam niet alleen beschermen tegen de vrije radicalen die je ziek maken, maar die je lichaam tegelijk helpen hydrateren.

Tip van de diëtiste

 • De beste kruiden om te ontgiften of te detoxen: zijn ongetwijfeld kaneel, zoethout, gember,venkel, anijs, peterselie, zwarte peper, cayenne peper, knoflook, salie.

Ontgiften met groenten en fruit

Zowel groenten als fruit zijn puur natuur en uitstekend als ondersteuning bij het ontgiften van je lichaam. Fruit is meestal basisch en is vooral doeltreffend voor het neutraliseren van zure afvalstoffen. Groenten en fruit zijn rijk aan voedingsvezels en zijn daarom vooral belangrijk voor het elimineren van afvalstoffen in je darmen. Op die manier zorgen ze voor een gezonde darmflora, de basis van een goede gezondheid. Fruit is ook rijk aan allerlei gezonde voedingsstoffen waaronder onmisbare vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten die je beschermen tegen de vrije radicalen die je gezondheid bedreigen en je verouderingsproces versnellen. Citroen speelt bij het natuurlijk en gezond ontgiften een hoofdrol. Citroen barst van de vitamine C en is vooral doeltreffend voor het reinigen van je lever.

 • Tip van de diëtiste: drink dagelijks citroenwater om je organen en weefsels schoon te spoelen!

Groenten zijn even doeltreffend om bij het verwijderen van alle giftige afvalstoffen. Kies daarbij voor biologisch gekweekte organische groenten en in de eerste plaats voor donker groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, waterkers, rucola en  broccoli. Deze donkergroene bladgroenten zijn rijk aan chlorofyl en belangrijke mineralen die de goede werking van je organen verzekeren.Chlorofyl of bladgroen is een goede bron van antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Chlorofyl stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en helpt bij de groei en het onderhoud
van weefsels en bij het genezen van wonden. Chlorofyl werkt ontsmettend en remt het de groei van bacteriën in het lichaam. Het vertraagt de ontwikkeling van kanker en… is doeltreffend tegen een slechte adem.

Tip van de diëtiste: daarom zijn groene smoothies zo belangrijk bij het gezond ontgiften of detoxen van je lichaam.

Door je lichaam regelmatig en zeker bij iedere verandering van de seizoenen natuurlijk en gezond te ontgiften, loop je een kleiner risico op heel wat aandoeningen en krijg je extra weerstand!

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

2017-01-04T16:03:47+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.