Je lichaam zuiveren door meer te bewegen

Je lichaam regelmatig ontgiften doe je niet alleen met een gezonde voeding, maar in combinatie met sporten, dagelijks op je eigen ritme

Omdat je lichaam gezond en in topconditie zou kunnen functioneren moet het regelmatig van alle giftige afvalstoffen bevrijd worden. Deze afvalstoffen zijn het resultaat van de vele lichaamsprocessen die constant in ons lichaam plaats vinden en van een ongezonde voeding vol van smaak- , kleur- en bewaarstoffen. In normale omstandigheden is je lichaam perfect in staat zichzelf te zuiveren, maar wanneer de concentratie aan giftige afvalstoffen te groot wordt verkleint dit zelfreinigend vermogen. Als reactie slaat je lichaam zijn toxische afvalstoffen op in allerlei organen en spierweefsels. Je lichaam op tijd en stond ontgiften kan op verschillende manieren, in de eerste plaats door een gezonde voeding. Het zuiveringsproces is nog doeltreffender door deze gezonde voeding te combineren met extra lichaamsbeweging

Door meer en regelmatig bewegen adem je dieper in waardoor je lichaam extra zuurstof binnen krijgt. Hoe groter de concentratie zuurstof in je bloed, hoe vlugger je lichaam verlost geraakt van al zijn toxische afvalstoffen. Hoe vlugger en diepgaander je zuiveringskuur hoe vlugger je de voordelen van je detoxkuur aan den lijve zal ondervinden en hoe minder je de eerste dagen wordt geconfronteerd met vervelende nevenwerking als hoofdpijn, misselijkheid en braken. Door regelmatig  en aangepast te bewegen wordt voorkomen dat tijdens je reinigingskuur– en/of vastenkuur je lichaam de proteïnen van je spieren zal gebruiken. Sporten en extra bewegen stimuleert immers je vetverbranding. Om van alle voordelen te genieten hoef je zelfs niet intens te sporten. Bewegingsdeskundigen zijn het erover eens dat je beter dagelijks een half uurtje kan sporten op je eigen ritme dan éénmaal enkele uren te trainen als een topsporter.

Yoga en pilate

Bewegingscoaches zijn het erover eens dat zowel yoga als pilates uitstekende oefeningen zijn om je lichaam te helpen met het afbreken en afvoeren van al zijn giftige afvalstoffen. Ben je met beide vormen van bewegen niet vertrouwd? Geen nood, voel je je ongemakkelijk in je vel om yoga en pilates in groep te leren en te beoefenen, dan kun je dat op eigen tempo en in je vertrouwde thuisomgeving doen via DVD. Je moet dan wel extra opletten dat je de oefeningen uitvoert zoals het hoort. Doe je dat niet, dan vergroot je risico op allerlei kwetsuren aanzienlijk.

Gifstoffen gemakkelijker vrij

Door te bewegen komen alle afvalstoffen die je lichaam in verschillende organen en in je vetweefsel heeft opgeslagen gemakkelijker vrij. Matige fysieke inspanningen in een rustig tempo hou je gemakkelijker vol dan een éénmalige inspanning van enkele uren. Dan ligt ook de frequentie veel te laag om écht doeltreffend te zijn, waardoor je veel gemakkelijker zal stoppen.

Tijdens een detoxkuur beweeg je bij voorkeur een half uurtje per dag. Dat komt niet alleen je fysieke conditie maar ook je algemene gezondheid ten goede en houd je metabolisme of stofwisseling op een gezond peil. Dat heeft op zijn beurt dan weer een positieve invloed op je bloedsomloop. Dagelijks bewegen verhoogt zowel je bloed- als je lymfestroom. Beiden zorgen voor een efficiënte verwerking en eliminatie van afvalproducten.

 • Water: compenseer je vochtverlies door overmatig transpireren tijdens en na je inspanningen door extra water te drinken
 • Endorfines: het is ondertussen ook wetenschappelijk bewezen dat zelfs tijdens een rustige wandeling of fietstocht je lichaam extra endorfines aanmaakt. Die zorgen voor een ontspannen gevoel en een positieve ingesteldheid. Je zal je ook beter in je vel voelen. Sport bij voorkeur in een groene omgeving, dat zal het positieve effect op je mentale gezondheid verhogen.
 • Zonlicht: onder invloed van het zonlicht is je lichaam in staat toxische stoffen in versneld tempo af te breken. Door de invloed van de zon maakt onze huid vitamine D aan, dat op zijn beurt een bepaald enzym aanmaakt waardoor de ongiftende werking van je lever vergroot. Dat is ook de oorzaak waarom velen zich futloos, somber en zelfs depressief voelen tijdens de winter, de zogenaamde winterdip ligt dan op de loer.

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.