Je lichaam zuiveren met fruit


Je lichaam zuiveren van alle giftige afvalstoffen is onmisbaar voor een goede gezondheid. Je lichaam ontgiften kan je op vele manieren, maar de natuurlijke middelen om dat te doen zijn veruit het doeltreffendst en zeker ook het gezondst. En met wat kan je je lichaam gezonder ontgiften dan met fruit, zeker nu het lekkere zomerfruit volop in aantocht is. Welke fruitsoorten zijn aan te raden om je lichaam te ontgiften en te zuiveren van alle mogelijke giftige afvalstoffen als gevolg van een ongezonde voeding en van de vele processen die constant in je lichaam plaatsvinden?

Velen kiezen voor de harde aanpak om hun lichaam te bevrijden van alle mogelijke toxische afvalstoffen en gebruiken daarvoor allerlei peperdure voedingssupplementen, shakes en maaltijdvervangers. Je lichaam op de zachte manier aanpakken is echter de enige juiste manier om alle gifstoffen te verwijderen. Hoe minder je je lichaam zuivert, hoe vlugger vermoeidheid de kop opsteekt en hoe meer moeite je hebt om je te concentreren.

Dat zijn allemaal signalen waarmee je lichaam je wil duidelijk maken dat het alle gif onmogelijk zelf nog kan verwerken en verwijderen. Kiezen we hierbij voor de harde aanpak met Detox, of gaan we voor de zachte aanpak met fruit?

Afvalstoffen en overgewicht

Ontgiften met fruit wordt steeds populairder. Fruit is rijk aan allerlei onmisbare en gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is niet alleen uitstekend voor een gezonde reinigingskuur, ook je lichaamsgewicht doet er zijn voordeel mee. Overweeg je zoals zovelen een of ander dieet om de komende maanden met een strakke en slanke buik te kunnen pronken, dan is zo’n zuiverende fruitkuur dé gedroomde basis van een gezond en efficiënt dieet.

Druivenkuur

Om het even welke fruitsoort komt in aanmerking voor het gezond ontgiften van je lichaam, maar druiven staan ongetwijfeld bovenaan de lijst. Ze zijn niet alleen een uitstekend reinigingsmiddel, maar ook voedzaam en een leverancier van extra energie en vitaliteit, twee factoren die bij vele reinigingskuren al wel eens in het gedrang komen. Eén kilo druiven levert zevenhonderd calorieën, vooral suikers. Ze bevatten ook hoge concentraties minerale zouten zoals kalium, fosfor, silicium, calcium en ijzer. Druiven barsten van allerlei vitaminen waaronder vooral vitaminen A en C, alle vitaminen van de B-familie en aan tannines, flavonoïden en polyfenolen, goed voor hart en bloedvaten.

Relaxerende werking

Een reinigingskuur met druiven is dus zéker gezond. Ze bevatten ook heel wat voedingsvezels met een sterk relaxerende werking, en dat is hoofdzaak voor een efficiënte schoonmaak, vooral dan van je darmen. Zo’n druivenkuur zorgt voor een gezonde darmflora, dé basis van gezondheid. Druiven vertragen het verouderingsproces van je huid die na een ontgiftingskuur met druiven weer straalt als nooit tevoren.

Rijpe druiven

Voor maximum effect eet je bij voorkeur gedurende drie opeenvolgende dagen uitsluitend druiven, dagelijks zo’n twee kilo. Drink daarbij veel water en ongesuikerde kruidenthee ‘s, ook tussen je maaltijden. Zo worden alle opgestapelde en giftige afvalstoffen afgevoerd. Door zijn relaxerende werking, maakt deze druivenkuur zowel je darmen als galblaas schoon. Laat zo’n druivenkuur nooit langer duren dan drie dagen. Ze mag wel maandelijks herhaald worden. Verdeel de in totaal twee kilogram druiven per dag in een vijftal porties, wissel af in soort en kies voor rijpe vruchten.

Citroenkuur

Niet alleen druiven, maar zeker ook citroenen zijn bijzonder interessant om op een gezonde manier je lichaam te ontgiften. Citroensap is niet voor niets een bron van gezondheid. Naast een hoge concentratie aan vitamine C bevat het ook mineralen zoals calcium, kalium, ijzer en fosfor. Net zoals bij druiven, bevat ook de schil van citroenen essentiële oliën, die de werking van een enzym tegen gaan en zo de aanmaak van slechte cholesterol afremt. Citroenschillen zijn vezelrijk, en bevatten extra flavonoïden. Dankzij citroensap, neemt je lichaam het ijzer uit vlees gemakkelijker op. Als gevolg van zijn hoge zuurtegraad, zijn citroenen een uitstekende hongerstiller.

 • Tip van de diëtiste: citroensap bevordert de vorming van maagzuur. Je kan de bitterheid van citroen verzachten door het te mengen met het sap van twee andere citrusvruchten, en dit verder aan te lengen met water. Drink dit bij voorkeur op je nuchtere maag, maar nooit méér drinken dan het sap van drie citroenen per dag. Een citroenkuur mag slechts enkele dagen aangehouden worden.

Extra tips van de voedingscoach

 • Citrusvruchten: start je dag met een glas lauw water met het sap van een halve citroen. Hou je niet zo van de bitterheid van citroensap vervang de citroen dan door twee mandarijnen, een (rode) grapefruit en een sinaasappel. Drink dit gezonde sap bij voorkeur een half uur voor je ontbijt.
 • Mungbonen: afkomstig uit de Ayurvedische keuken. Deze mungbonen zijn hier minder bekend maar daarom niet minder lekker of doeltreffeld om je lichaam te ontgiften. Ze zijn een goede bron van proteïnen en vitamine B en helpen je cholesterol op peil te houden.
 • Mungbonen staan ook bekend om hun ontgiftende en reinigende werking. Deze boontjes zijn vezelrijk en uitstekend geschikt om je darmen te reinigen. Mungbonen zorgen zo voor een gezonde darmflora, een gezonde spijsvertering en een vlotte darmtransit. Je verwerkt deze mungbonen best in rijstgerechten, pasta en in deegwaren.
 • Artisjokken: allerlei wetenschappelijke studies toonden aan dat artisjokken de werking van lever en gal stimuleren. Ze bevatten cynarine, dat extra gal aanmaakt waardoor je spijsvertering vlotter verloopt. Het maakt artisjokken tot één van de meest ontgiftende voedingsmiddelen.
 • Voht afdrijvende vruchten, groenten en fruit: zoals ananas, komkommer, peterselie, asperges, wortel, tomaat, bleekselderij, en venkel. Ook uitstekend om te ontgiften maar minder smakelijk zijn paardenbloem en brandnetel, waarvan je thee kan zetten. Eet deze groenten, kruiden en vruchten bij voorkeur rauw in bijvoorbeeld salades.  Asperges kun je licht stomen of grillen.
 • Honing azijn: azijn is niets meer dan de gisting van wijn, of van andere alcoholische dranken, hun hoofdbestanddeel is azijnzuur. Dankzij zijn vele vitaminen, mineralen, eiwitten en aminozuren, bevordert azijn de afscheiding van zowel maag- , gal- en pancreassappen, waardoor je spijsvertering extra wordt gestimuleerd. Azijn bevat geen calorieën. Voor een azijnkuur, kies je bij voorkeur het vriendelijke honingazijn. Voor een grondige reiniging, drink je voor iedere hoofdmaaltijd een half glas lauw water met een lepel zachte azijn en dit gedurende vijftien dagen.  Azijn werkt niet alleen ontgiftend, maar ook ontsmettend én versterkend. Eén liter azijn, gemengd met rozenwater in ons bad, geeft je huid een flinke opkikker.
 • De voordelen van ontgiften met fruit: door je lichaam te ontgiften met fruit krijg je meer energie, kan je gezond afslanken, krijg je een jonge, stralende en fluweelzachte huid, wordt je zicht scherper en kun je je beter concentreren.

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.