Lichaam gezond zuiveren vraagt een goede voorbereiding

Lichaam gezond zuiveren

Lichaam gezond zuiveren vraagt een goede voorbereiding. Zelf je lichaam zuiveren op een gezonde manier is makkelijker dan vele denken. Je lichaam is best vergelijkbaar met een scheikundige fabriek. Doorlopend vinden er allerlei processen plaats om je lichaam in staat te stellen naar behoren te functioneren.


Net zoals dat bij chemische bedrijven het geval is zorgen ook je lichaamsprocessen voor afvalstoffen die je gezondheid bedreigen en die door ons lichaam tijdig moeten verwerkt en afgevoerd worden vooraleer ze schadelijk worden. Het is dus regelrechte onzin te beweren dat ontgiften of detoxen ongezond zou zijn.

Om alle toxische stoffen af te voeren kan je lichaam best wat hulp gebruiken. En die hulp kun je bieden dankzij een gezonde ontgiftingskuur of  detox kuur.

Je lichaam gezond zuiveren en ontgiften is noodzakelijk, maar hoe pak je dat best aan?

Een goede gezondheid is kostbaar. Je moet er dan ook wat voor over hebben om je lichaam in de best mogelijke conditie te houden. Een goede gezondheid heeft ook een positieve invloed op je psychische ingesteldheid. Zijn beiden in evenwicht, dan voelen we ons goed in ons vel.

Maar het loopt uiteraard niet altijd even gesmeerd. Ook al doen we er alles om om onze lichamelijke en geestelijke gezondheid in stand te houden, toch gaat er geregeld iets mis.

Sommige aandoeningen worden veroorzaakt door factoren uit je nabije omgeving, door milieuverontreiniging, door onze ongezonde voeding en door het gebruik van allerlei scheikundige producten zoals cosmetica en schoonmaakmiddelen.

Ons lichaam verliest daardoor zijn zelfreinigende werking waardoor ontgiften nog belangrijker wordt.

Vergeet je dit, dan stapelen deze gifstoffen zich op in je organen, in je weefsels en in je vetcellen. Die gifstoffen veroorzaken op termijn allerlei chronische aandoeningen waaronder allerlei neurologische aandoeningen en kanker de belangrijksten zijn.

Tijdig alle giftige afvalstoffen afbreken en verwijderen is dus nodig om goed te blijven functioneren.

Je lichaam gezond zuiveren doe je niet lukraak maar vraagt een goede voorbereiding.

Een optimale gezondheid realiseer je in twee belangrijke stappen:

 • Reinigen: in een eerste fase wordt je lichaam grondig gereinigd waarbij alle opgeslagen en giftige stoffen die opgeslagen in je organen, weefsels en cellen verwijdert worden
 • Preventie: is een andere belangrijke schakel. Dankzij allerlei preventieve acties beschikt je lichaam steeds over voldoende energie.

Wanneer lichaam gezond zuiveren?

Lichaam gezond zuiveren doe je regelmatig en zeker bij de overschakeling van het ene seizoen naar het andere. Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Je doet het dus niet sporadisch als je eraan denkt zoals zovelen doen.

Je lichaam gezond zuiveren doe je eigenlijk iedere dag:

 • Door dagelijks gezond en natuurlijk te eten: met veel groenen, fruit, vette vis, volkorenproducten en met onbewerkte noten, zaden en pitten
 • Met voldoende lichaamsbeweging: een half uurtje per dag wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaat

Lichaam gezond zuiveren uit zelfverdediging

Uit zelfverdediging zal je lichaam het teveel aan giftige stoffen opslagen in vetcellen. Op die manier wil je lichaam voorkomen dat deze toxische stoffen geen schade kunnen aanrichten.

Deze gifstoffen worden in je lichaamscellen bewaard tot je lever de kans krijgt ze alsnog af te breken. Deze vetcellen worden bij velen echter niet of nauwelijks afgebroken, waardoor ze zich jarenlang in je lichaam opstapelen.

In dat geval kunnen ze aan de basis liggen van het ontstaan van allerlei chronische en degeneratieve aandoeningen, waaronder neurologische aandoeningen en kanker.

Heb je af te rekenen met spijsverteringsproblemen, een vertraagde vetverbranding, gewichtstoename, pijnlijke gewrichten, depressie, een verhoogde bloedsuikerspiegel, schimmelinfecties zoals candida, menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, miskramen, pre- eclampsie, hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap en vroeggeboorte dan wordt het wellicht de hoogste tijd om je lichaam gezond te ontgiften.

Lichaam gezond zuiveren vraagt goede voorbereiding

Als je lichaam onmogelijk zelf alle toxische stoffen tijdig kan verwijderen is het noodzakelijk een handje toe te helpen met een natuurlijke reinigingsproces.

Gezond detoxen is daarvoor de beste manier. Een gezonde detox kuur zal alle giftige stoffen op een zachte manier verwijderen.  Daar is een goede voorbereiding voor nodig.

Een ontgiftingskuur zonder voorbereiding heeft weinig of geen effect. De giftige stoffen die toch vrijkomen komen in je bloedbaan terecht, tasten je lichaamsweefsels nog meer aan en vergroten je risico permanente schade aan je lichaam!

Lichaam gezond zuiveren

Een gezonde detoxkuur bestaat uit een uitgebreide voorbereidingsfase die gemakkelijk enkele weken in beslag kan nemen. Tijdens deze voorbereiding staat gezonde voeding centraal.

Eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen worden aangevuld. Om alle toxische stoffen af te breken heeft je lichaam nood aan spijsverteringsenzymen. Deze zijn onmisbaar in de strijd tegen de vrije radicalen die in ons ziek maken.

Lichaam gezond zuiveren met vitaminen en mineralen

Om je lichaam veilig te ontgiften heb je maar liefst tien specifieke vitaminen en drie mineralen nodig. Die  moeten de werking van je stofwisseling optimaliseren, je lichaamscellen beschermen en de broodnodige energie leveren.

Vitamine C speelt daarbij een hoofdrol. Vitamine C is een sterk antioxidant.

Een gebrek aan vitamine C is oorzaak van:

 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Plotse stemmingswisselingen
 • Gewichtsverlies
 • Bloeduitstortingen
 • Tandvleesontstekingen
 • Droge huid en haar
 • Allerlei infecties
 • Een verzwakt immuunsysteem.

Lichaam gezond zuiveren met tips van de diëtiste

 • Voeding rijk aan vitamine C: zijn alle soorten bessen, chilipepers, guave, zwarte bessen, rode paprika’s, peterselie, kiwi’s en broccoli. Al deze gezonde voedingsstoffen laten zich gemakkelijk verwerken tot lekkere en gezonde groene smoothies, in allerlei sapjes of gezonde salades
 • Mineralen: magnesium is een belangrijk mineraal tijdens een gezonde detox kuur. Ben je vaak moe en futloos, lijd je regelmatig aan het Pre Menstruaal Syndroom (PMS), aan slapeloosheid, spierkrampen, hoofdpijn, angsten of nervositeit en ben je vlug geïrriteerd? Dan is de kans groot dat je een tekort aan magnesium hebt
 • Voeding rijk aan magnesium: zijn rauwe cacao, peulvruchten, zaden, boekweit, groene bladgroenten, zeewier, selder en koriander. Voeding rijk aan magnesium is geschikt voor heerlijke smoothies. Om gezond te detoxen zijn er dus zeker geen dure voedingssupplementen nodig
 • Vezelrijke voeding: is nodig om de vrijgekomen toxische stoffen zo vlug mogelijk af te voeren. Verse rauwe groenten, fruit en volkorenproducten barsten van deze voedingsvezels
 • Water: drinken is in het ganse detox proces van groot belang. De meeste giftige stoffen verlaten je lichaam immers via je urine en je zweetklieren
 • Verse kruiden: stimuleren de vochtafdrijving. Peterselie is een uitstekend natuurlijk middel om te detoxen. Het bevat een hoge dosis chlorofyl. Deze stof helpt niet alleen je bloed maar zeker ook je nieren en lever, je blaas en lymfesysteem grondig te zuiveren. Peterselie is ook rijk aan vluchtige oliën die helpen bij de verwijdering van giftige stoffen uit je cellen. Deze oliën bevatten myristicine waarvan wetenschappers weten dat ze de groei van (long)tumoren afremmen. De vluchtige oliën neutraliseren bepaalde kankerverwekkende stoffen uit de lucht. Peterselie is  volgens homeopaten vergelijkbaar met… chemo.

Lichaam gezond zuiveren

Na deze grondige voorbereiding, kan je eindelijk starten met de eigenlijke detoxkuur. Die hou je minstens één week vol en je herhaald deze bij iedere seizoenwissel. Na zo’n detox kuur voel je je als herboren. Je jonge, stralende en fluweelzachte huid is daarvan het mooiste bewijs. Je bent vitaal en vol energie, je slaapt beter, spier- en gewrichtspijnen zijn verdwenen en je bent zelfs enkele kilo’s overgewicht kwijt.

Een gezond detox programma zal de belasting van je lever verminderen, afvalstoffen versneld afvoeren, je energie verhogen, je zoete trek verminderen en je gezonde voedingsstoffen verhogen.

Alles over lichaam gezond zuiveren met ontelbare wetenschappelijke voedingstips en gezonde recepten vind je HIER

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.