Lichaam zuiveren met gezonde superfoods doet je ook sneller afvallen

Lichaam zuiveren

Je lichaam zuiveren met gezonde superfoods is veruit de beste manier om je lichaam te bevrijden van alle mogelijke giftige afvalstoffen. Die zijn het resultaat van onze ongezonde voeding en van de slechts kwaliteit van je leefomgeving. 


Ook al eet je gezond, drink je iedere dag voldoende water en beweeg je genoeg, dan nog zijn giftige afvalstoffen onafwendbaar. Ons lichaam zuiveren kan op vele manieren, maar de natuurlijkste is met voorsprong de meest gezonde. Je lichaam zuiveren met superfoods en super voeding is dan ook een sterke aanrader.

Welke superfoods gebruiken we best voor het zuiveren van ons lichaam? 

Het op tijd en stond reinigen van je lichaam is een noodzaak. Niet alleen voor een betere gezondheid, maar zeker ook als je meer opgeslagen lichaamsvet wilt verbranden en gemakkelijker afvallen.

Een lichaam vol met giftige afvalstoffen is oorzaak van:

 • Een verzwakt immuunsysteem
 • Minder natuurlijke weerstand
 • Een groter risico op aandoeningen waaronder allerlei infecties
 • Spijsverteringsproblemen en vooral winderigheid en een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd
 • Huidproblemen waaronder vooral huiduitslag, acne, eczeem en psoiriasis

In principe is je lichaam in staat om zichzelf te reinigen. Door de constante aanvoer van giftige afvalstoffen kan je lichaam deze toevoer niet meer aan en heeft het je hulp nodig om deze belangrijke taak te vervullen.

Je lever en galblaas staan centraal in dit zuiveringsproces.

Een zuiver lichaam zonder  toxische stoffen beschermt je tegen  allerlei veel voorkomende aandoeningen, waardoor het je gezondheid stimuleert en je gemakkelijker gewicht doet verliezen. Je lichaam zuiveren moet niet moeilijk of duur te zijn. Dat doe je even goed met eenvoudige middelen, en in de eerste plaats door je dagelijks eet- en leefpatroon aan te passen.

Citroen activeert de werking van je lever

Citroen barst van zowel vitaminen en mineralen als van sterke  antioxidanten,  en is zo een van de krachtigste middelen om je lichaam te zuiveren. Dat heeft deze vrucht in de eerste plaats te danken aan zijn hoge concentratie aan vitamine C.

Citroen helpt ook je pH waarde of zuurtegraad van je lichaam in evenwicht te brengen, en zorgt tegelijk voor extra energie en zorgt voor een goed functionerende spijsvertering. Drink bij voorkeur een groot glas lauw water met een vleugje zelf geperst citroensap op je nuchtere maag.

Lichaam zuiveren met rode bieten

Zijn ideaal om je lichaam te ontgiften. Ze bevatten betaïne en pectine, twee stoffen die zowel je lever als je spijsverteringsstelsel beschermen. Deze chemische stoffen kunnen het lichaam reinigen en verminderen daarmee de hoeveelheid gifstoffen die je met je meedraagt. Het helpt ook om de zuur-base balans (pH) van het bloed te stabiliseren, wat weer bijdraagt aan een gezonde ontgifting.

Deze rode bieten zijn tevens een belangrijke bron van mineralen waaronder vooral ijzer, magnesium, zink en calcium. In rode bietjes vind je tevens een hoge dosis voedingsvezels, nodig voor een goede spijsvertering en om afvalstoffen te verwijderen.

Verwerk rode bietjes in je gezonde salades, of drink enkele keren per dag een glas zelf geperst rode bietensap.

Als je gevoelig bent voor het vormen van pijnlijke nierstenen kun je het eten van rode bietjes of het drinken van rode bietensap best vermijden

Lichaam zuiveren met groene thee

Groene thee is niet alleen een uitstekend afslankmiddel. Vanwege de aanwezigheid van sterke antioxidanten helpt het je lichaam te ontgiften en de werking van je lever te stimuleren.

Dagelijks groene thee drinken zorgt voor gezonde organen, houdt je vochtbalans in evenwicht en spoelt je lichaam schoon. Drink dagelijks twee tot drie koppen groene thee als warme drank of als ijsthee. Zelf gemaakte groene thee helpt je lichaam zuiveren en gemakkelijker afvallen.

Lichaam zuiveren met avocado

Ook avocado zit barstensvol sterke antioxidanten. Deze helpen alle giftige afvalstoffen af te breken en te verwijderen. Tegelijk beschermen ze tegen de vrije radicalen die je gezondheid bedreigen en je natuurlijk verouderingsproces versnellen. Avocado is ook uitstekend tegen artritis en artrose Avocado is heerlijk in een zelf gemaakte groene smoothie. Op korte tijd voel je je fitter, vitaler en beter in je vel dan ooit.

Lichaam zuiveren met groene koolsoorten

In groene koolsoorten vind je zwavelhoudende glucosinolaten die de doeltreffendheid van kolen als zuiverende groenten aanzienlijk versterken. Glucosinolaten helpen bij het afbreken van schadelijke chemicaliën in het lichaam, van pesticiden tot geneesmiddelen.

Naast het reinigen van de lever door de hoge vitamine C concentratie, zijn kolen ook rijk aan voedingsvezels. Deze vezels vergroten je verzadigingsgevoel waardoor ze je helpen afvallen en voor een gezonde spijsvertering zorgen. Drink dagelijks een glaasje koolsap, of verwerk het sap in een zelf gemaakte groene smoothie.

Lichaam zuiveren met knoflook

De zwavelverbindingen in knoflook helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en gisten in de darmen. Het helpt ook het detoxificatie proces door de productie van glutathion te verhogen, wat de gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel filtert Daarnaast bevat knoflook veel vitamine C wat het afweersysteem versterkt en de leverfunctie verbetert.

Om van de ontgiftende voordelen van knoflook te genieten, moet de knoflook gemalen worden om de gezonde zwavelverbindingen beschikbaar te stellen. Je kunt iedere dag twee tot vier verse teentjes knoflook eten voor een optimale detox kuur. Als je niet tegen de smaak van knoflook kunt, kun je ook kiezen voor knoflook capsules. Vraag je dokter voor de juiste dosering.

Lichaam zuiveren met bloemkool

Bloemkool bevat veel fytochemicaliën genaamd glucosinolaten, die helpen bij het ontgiften van het lichaam. Glucosinolaten worden in de darmen afgebroken tot de verbindingen isothiocyanaten en indole-3-carbinol. Deze verbindingen reguleren de enzymen van het detoxen.

Daarnaast bevat bloemkool vitamine C bevat die de leverfunctie ondersteunt, en vitamine K die de lever beschermt tegen schade van vrije radicalen. Bloemkool kan gebakken, gestoomd of gekookt worden gegeten. Je kunt ook rauwe bloemkoolroosjes aan salade toevoegen. Bloemkool is ook een geweldige zuiverende voeding.

Lichaam zuiveren met gember

Gember wordt gezien als een van de beste kruiden voor detox kuur. De verbindingen gingerol en shogaol bevorderen het detox proces door het transport van voedsel door de darmen te versnellen. Dit helpt weer om schadelijke afval- en gifstoffen uit de darmen, lever en andere organen te krijgen.

Een van de beste manieren om te genieten van de ontgiftende voordelen van gember is het drinken van gemberthee. Je kunt de thee maken door ongeveer twee theelepels vers geraspte gember zo’n vijf tot tien minuten in heet water te laten inweken. Je kunt ook vers geraspte gember aan salade dressing toevoegen, of het sap uit verse gemberwortel halen, samen met andere groene groenten.

Lichaam zuiveren met lijnzaad

Lijnzaad bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels die voor een optimale detox zorgen. Vezels voegen ballast toe aan de inhoud van de darmen en dragen daardoor bij aan een regelmatige stoelgang.

Dit helpt het lichaam om de schadelijke gifstoffen, cholesterol en andere afvalstoffen die door de lever worden verwerkt kwijt te raken. Bovendien bevat lijnzaad een hoop essentiële vetzuren, met name omega-3, die zeer belangrijk zijn voor veel reinigende functies en die bijdragen aan een gezond afweersysteem.

Je kunt simpelweg een eetlepel gemalen lijnzaad toevoegen aan een glas warm water en het op een lege maag drinken. Je kunt gemalen lijnzaad ook in ontbijtgranen, salades, yoghurt en andere maaltijden mengen. Een beetje hele lijnzaad kan goed in smoothies worden verwerkt.

Lichaam zuiveren met appelen

Appelen bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De oplosbare vezels in appelen, pectine, helpt de ophoping van plaque in de bloedvaten te voorkomen. De onoplosbare vezel, cellulose, voegt zwaarte toe aan afvalstoffen en helpt het verteringsstelsel om het afval snel door de darmkanalen te vervoeren. Voor detoxen kun je tweedaags appelvasten proberen.

Eet tijdens deze dagen appels en drink alleen dranken als water en kruidenthee. Je mag in deze periode niets anders eten. Je ervaart mogelijk vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie en weke stoelgang tijdens deze twee dagen, maar dit zal snel weggaan. Na twee dagen kun je weer verdergaan met je normale eetpatroon.

Tip!

Naast deze detox kuur voeding moet je een gezonde leefstijl volgen. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging, vermijd stress, slaap goed, hou het lichaam gehydrateerd en geniet van frisse lucht voor je algehele welzijn.

Bovendien moet je tijdens de detoxen bepaalde voeding vermijden, zoals:

 • Bewerkte voedingsmiddelen
 • Alle koolzuurhoudende dranken en frisdranken
 • Alcoholische dranken
 • Suiker en elke vorm van kunstmatige zoetstoffen
 • Zuivelproducten
 • Granen
 • Soja en op soja-gebaseerde producten
 • Dierlijke eiwitten als rundvlees, varkensvlees, lam en kipKant en klare sauzen en dressings

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.