Natuurlijke voeding om je lichaam op een gezonde manier te zuiveren

Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding om je lichaam op een gezonde manier te zuiveren en tegelijk meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen is onmisbaar.


Je overgewicht kwijt te spelen één, je gezond streefgewicht ook behouden is minstens even belangrijk. Gezond afvallen is alleen mogelijk met een gezond eet- en leefpatroon en het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt om al je activiteiten zonder problemen te kunnen uitvoeren.

Wil je gezond afslanken, dan is voldoende lichaamsbeweging evenmin onmisbaar. Dat niet alleen, want zowel je hormoonhuishouding als je hersenen regelen eveneens je lichaamsgewicht.

Dat samenspel tussen je hormonen en je hersenen wordt regelmatig verstoord door toxische afvalstoffen als eindresultaat van een ongezonde voeding, van onze vele lichaamsprocessen en van de milieuverontreiniging waarmee je dagelijks te maken krijgt.

Met deze sterk ontgiftende en natuurlijke voeding lukt het je zeker om die giftige afvalstoffen tijdig af te breken en uit je lichaam te verwijderen. 

Je hormonen, denken we maar aan een overactieve of een traag werkende schildklier en je hersenen bepalen mee je lichaamsgewicht. Dat samenspel tussen hormonen en hersenen geraakt geregeld uit zijn normale doen. Dat is dus vooral het gevolg van de vele afvalstoffen die we dagelijks naar binnen krijgen en niet alleen je lichaamsgewicht maar even goed je gezondheid danig op de proef stellen.

Dat heeft uiteindelijk tot gevolg dat je hersenen zelfs geen verzadigingsgevoel meer herkennen waardoor je dus constant met een hongergevoel rondloopt en op alle momenten van dag en nacht kan blijven eten.

Het is dus van groot belang om je lichaam op tijd en stond grondig te ontgiften. Dat kan bij voorkeur op een zachte manier met natuurlijke voeding zoals groenten en fruit, maar ook met kruiden en specerijen.

Dit is de meest natuurlijke voeding om je lichaam te gezond ontgiften:

 • Citrusvruchten: groenten en fruit, dat is puur natuurlijke voeding, en daar horen citrusvruchten zeker bij. Citroenen en sinaasappelen maar zeker ook grapefruit zijn even uitstekend om je lichaam te zuiveren.  Voor het zuiveren van je lichaam heb je minstens drie liter water per dag nodig. Heb je het daar moeilijk mee, dan kan je dit water op de gewenste smaak brengen met het sap van deze citrusvruchten
 • Groene bladgroenten: zoals spinazie, broccoli, allerlei koolsoorten met savooi- of groene kool voorop, spruiten en waterkers barsten van de noodzakelijke voedingsvezels die niet alleen je spijsvertering extra stimuleren maar tegelijk voor een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit zorgen. Deze natuurlijke voeding zijn rijk aan vitaminen waaronder vitamine A en C en mineralen als ijzer, calcium en beta- caroteen. Het belangrijkste bestanddeel voor het zuiveren van je lichaam is sulforafaan. Eet deze groenten zoveel mogelijk rauw. Dat is minder het geval met kolen en spruiten, voor je die eet kan je ze best stomen
 • Mungbonen: bij ons een vergeten groenten en tevens natuurlijke voeding die zijn helende kracht nochtans uitvoerig bewees en centraal staat in de ayurvedische geneeskunde. Deze mungbonen zijn niet meer dan gedroogde zaden die, als je ze laat ontkiemen, uitgroeien tot taugé. Deze mungbonen zijn een uitstekende bron van zowel vitamine B als van eiwitten en houden mee je cholesterolgehalte op peil. Deze bonen hebben tegelijk een sterk zuiverende werking dankzij hun hoge concentratie aan voedingsvezels, onmisbaar voor gezonde darmen en een goede spijsvertering. Je kan deze mungbonen best verwerken in allerlei rijstschotels, bij voorkeur samen met knoflook
 • Rode bieten: natuurlijke voeding die barst van de sterkste antioxidanten, vitaminen (waaronder vitamine B6 en B 12, C en betaïne) en belangrijke mineralen zoals natrium, magnesium en kalium. Betaïne is een stof met een positief effect op hart- en vaatziekten, beroertes en infarcten
 • Lijnzaad: kent zijn gelijke niet als het om gezonde omega 3- vetzuren gaat. Lijnzaad houdt je hart en bloedvaten kerngezond, en bevat lignanen, een sterk antioxidant die je tegen de vrije radicalen beschermen en zo je verouderingsproces afremmen
 • Vochtafdrijvende groenten, fruit en kruiden: zoals watermeloenen, komkommers, asperges, waterkers en artisjokken houden je vochthuishouding op een gezond peil en doen je extra urineren om alle afvalstoffen in versneld tempo afvoeren
 • Yoghurt: is rijk aan vitamine B 6 en B 12, maar ook aan eiwitten calcium en riboflavine. Het zorgt zo voor een goede darmwerking en magere yoghurt met maximum twee procent vet je gewicht doet verliezen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het ‘International Journal of Obesity.

Je lichaam gezond zuiveren met ontelbare wetenschappelijke voedingstips, de meest natuurlijke voeding en gezonde recepten vind je HIER

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.