Nieren, lever en gal stimuleren voor gezond ontgiften

Een teveel aan toxische stoffen brengt je darmflora in gevaar en zorgt voor constipatie of verstopping

Zowel je nieren als je lever en je gal stepen een belangrijke rol bij het gezond ontgiften of detoxen van je lichaam. Kies je voor een gezonde detox kuur dan zal je in de eerste plaats je nieren, lever en gal moeten bij betrekken. Je lever speelt een belangrijke rol bij het tijdig verwijderen van alle toxische stoffen uit je lichaam. Door je lever maar tegelijk ook je nieren  en gal grondig schoon te maken krijgt je lichaam zijn energie en vitaliteit terug en is je gezondheid weer in balans. Hoe ga je tewerk bij het stimuleren van lever nieren en gal om je lichaam van al zijn toxische stoffen te bevrijden?

Door de ontelbare processen die constant in je lichaam plaats vinden ontstaan vele toxische stoffen die tijdig moeten worden afgevoerd wil je jezelf niet vergiftigen. Die giftige afvalstoffen verlaten via je darmstelsel ons lichaam. Je gal is een belangrijk orgaan in het detoxen van je lichaam. Je gal extra stimuleren om in de eerste plaats je lichaam grondig te ontgiften is ook belangrijk bij het voorkomen van galstenen.

Je lever, een complex orgaan

Galstenen zijn niet alleen erg pijnlijk, ze zijn tegelijk ook verantwoordelijk voor tal van ernstige aandoeningen. Je gal heeft een belangrijke invloed op je  lever die instaat voor het tijdig afvoeren van alle giftige stoffen uit je lichaam.

Onze lever is een erg complex orgaan en ligt aan de basis van de meest ingewikkelde spijsverterings- en stofwisselingsprocessen die de gezondheid van iedere lichaamscel sterk beïnvloedt. Onze gezondheid wordt niet alleen in stand gehouden door gezonde voeding rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten en het eventuele gebruik van geneesmiddelen. Om zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid in stand te houden is het van groot belang dat alle toxische afvalstoffen niet alleen tijdig geëlimineerd worden. Ze moeten ook tijdig worden afgevoerd via je urine, je transpiratie en je stoelgang.  Deze schadelijke afvalstoffen staan het normale functioneren van je organen in de weg.

Strakke buikje door gezonde lever

Een gezonde en goed functionerende lever is je beste bondgenoot in je strijd tegen overgewicht. Wil je tijdens de komende zomervakantie langs het stand paraderen met strakke buikspieren? Verwen dan extra je lever, gal en je nieren. De goede werking van je lever komt in het gedrang doordat hij teveel toxische afvalstoffen over een veel te lange periode moet verwerken en afvoeren.  Als je lever die taak niet naar behoren kan uitvoeren krijg je een opgeblazen gevoel na iedere maaltijd en zal je aan lichaamsgewicht winnen.De meeste van deze toxische stoffen zijn vetoplosbaar. Een vlot werkende lever zet deze vetoplosbare afvalstoffen om in wateroplosbare. Op die manier kunnen ze gemakkelijk worden geëlimineerd en afgevoerd worden. Is de concentratie aan toxische afvalstoffen in je lichaam te groot, dan worden deze onmiddellijk in je vetcellen opgeslagen, met ernstige gewichtstoename als gevolg.

Symptomen van een overbelaste lever: als je lever zijn belangrijke opdracht niet meer naar behoren kan uitvoeren stapelen de schadelijke afvalstoffen zich in organen en je spierweefsel op en veroorzaken ze allerlei huidaandoeningen waaronder acne, psoriasis en eczeem , maar ook depressies, hoofd- spier- en botpijn, migraine, slapeloosheid, chronische vermoeidheid en diarree. Velen grijpen dan  massaal naar allerlei geneesmiddelen. Dat is sterk af te raden want zij zullen je leverfunctie nog meer verstoren waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt die bijzonder moeilijk is te doorbreken.

 • Een gebrekkige leverfunctie: zorgt voor het slecht verteren van vetten, veroorzaakt pijnlijke spieren en/of gewrichten, doet wondjes moeilijk genezen, veroorzaakt een vervelende bittere of metalen smaak bij het ontwaken en pijn aan de rechterkant van je buik, een pijnlijke  rechterschouder erbij enkele uren na het eten van een maal met veel vet.

Aanmaken van gal

Een andere belangrijke taak van je lever is het aanmaken van gal die naar de verschillende galkanalen in je lever wordt gestuurd. Je gal verwerkt het vet dat in je eten aanwezig is. Bij diegenen die jarenlang vetrijk voedsel aten zitten hun galkanaaltjes vol met galstenen. Hoe groter het aantal galstenen hoe minder gal je lever zal aanmaken. produceert. Galstenen belemmeren de cholesterol die rijkelijk in galstenen aanwezig is je lichaam te verlaten. Dat is dan ook een van de belangrijkste reden om je lichaam regelmatig en vooral bij het veranderen van de seizoen grondig te ontgiften of te detoxen.

Natuurlijke middelen om je lever, nieren en gal te ontgiften

 • Water en zuurkoolsoep : zorgt voor een vlotte spijsvertering. Allerlei groenten- en /of kruidensapjes en groene smoothies zijn ideaal om je lever, nieren en gal te detoxen. Vooral het sap van zuurkool is bijzonder efficiënt. Zuurkoolsap is verre van lekker, maar voor je spijsvertering is het een écht wondermiddel. Hou je niet van bitter ga dan voor sapjes en/of smoothies op basis van magere, plantaardige melk als rijstmelk of biologische sojamelk. Combineer dit met het drinken van veel water en kruidenthee, zo’n 2,5 liter per dag.
 • Lauw water: drink tijdens je ontgiftingskuur zoveel mogelijk lauw water, zeker bij het ontwaken. Lauw water je nieren en lever nog grondiger schoon als koud water.
 • Vezelrijke voeding: eet zoveel mogelijk vezelrijke en biologische voeding. Voor een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit zijn alle volkorengranen en volkorenproducten, lijnzaad en kokosvezels aan te raden. Drink gedurende je ontgiftingskuur tijdelijk thee met senna of sporkehout.
 • Pré- en probiotica en gezonde oliën: als lijnzaadolie en walnotenolieversterken je  darmfunctie.
 • In de keuken: gebruik je voor het bereiden van warme gerechten bij voorkeur zuiver kokosvet, rode palmolie of olijfolie. Kefir, kambucha, alle groene groenten en papaya zijn eveneens aanraders.
 • Kruiden die je lever- en nierfunctie versterken: zijn mariadistel, artisjok, paardenbloem, en zoethout.
 • Kruidenthee: is aangewezen voor het schoon spoelen van je nieren. Drink  ieder half uur water en/of kruidentheethee met jenerbes, berk of guldenroede.
 • Kruiden voor het draineren van je lymfeklieren: zijn zeker muizendoorn, paardenkastanje, tarwegras, en aloë vera. Je kan daarvoor ook terecht bij de naturopaat.

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.