Ontgiften – Je lichaam zuiveren met gezonde voeding

detox kuur

Ontgiften van ons lichaam… we denken daar allemaal nog veel te weinig aan. Ons lichaam zuiveren dien we slechts sporadisch, en meestal bij het veranderen van de seizoenen. Ons lichaam zuiveren is nochtans geen overdreven luxe, maar pure noodzaak. Als gevolg van onze ongezonde voeding, van de vele lichaamsprocessen en van de milieuverontreiniging, krijgt ons lichaam steeds meer toxische afvalstoffen te verwerken. Dat wordt uiteindelijk allemaal teveel, zodat de afvalstoffen uiteindelijk worden opgeslagen in onze spieren en lichaamsweefsels.  Een lichaam vol afvalstoffen is oorzaak van veel voorkomende aandoeningen, en vooral van overgewicht. Teveel afvalstoffen brengen onze vetverbranding in de war. Met gezonde voeding kunnen we nochtans heel wat van deze afvalstoffen elimineren.


Welke gezonde voeding is het best om ons lichaam te ontgiften?  

Ons lichaam is zelfreinigend. Het kan in normale omstandigheden al die afvalstoffen dus best aan. Onze moderne voeding met fast food voorop, bevat steeds meer en meer scheikundige stoffen die in de fabriek worden toegevoegd. Dat is meestal zo met chemische geur- , kleur- , smaak- , en bewaarstoffen. Al deze afvalstoffen ondermijnen onze gezondheid, en zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht. Als we ons lichaam op tijd en stond ontgiften, kunnen we deze gifstoffen de baas. Maar hier wringt meestal het schoentje.

We ontgiften ons lichaam nog veel te weinig.

Ons lichaam ontgiften gaat nochtans steeds gemakkelijker. Wat velen van het ontgiften van hun lichaam doet afzien, is de prijs.

Ontgiften met natuurlijke voeding

En dan komen we al vlug terecht bij vruchten, groenten en fruit.

Maar ook verse kruiden en superfoods helpen ons om ons lichaam te ontgiften.

Je lichaam ontgiften doe je niet af en toe maar dagelijks met gezonde voeding. Die stimuleert in de eerste plaats de werking van je lever, je nieren, longen en spijsvertering. Voor een zuiver lichaam vrij van afvalstoffen moet je ervoor zorgen dat deze organen optimaal werken. Zij maken als het ware deel uit van het zuiveringsstation van je lichaam.

Gezonde voeding om je lichaam te ontgiften

Door op je eetpatroon te letten, en te kiezen voor natuurlijke voedingsproducten, geven we ons lichaam dagelijks een grondige schoonmaakbeurt. Die is nodig om onze gezondheid en lichaamsconditie intact te houden, om meer opgeslagen lichaamsvet te verbanden en gemakkelijker af te vallen.

De gezondste voeding om ons lichaam te ontgiften: 

 • Vette vis: zoals wilde zalm, paling, heilbot, dorade, tonijn, forel, makreel, sardienen, haring en ansjovis
 • Bittere groenten: zoals artisjokken. Deze stimuleren vooral de werking van onze lever, gal en de spijsvertering. In de bladeren van artisjokken, maar ook in die van wortelen, vind je bittere stoffen, die de galafscheiding stimuleren en je levercellen beschermen. Artisjokken doen je tevens meer vet verbranden.
 • Groene groenten: zoals alle groene koolsoorten, broccoli, spinazie, andijvie, alle soorten sla en waterkers maar ook avocado, wilde wortels, gekiemde sojabonen, selderie, asperges, pepers, komkommer, courgettes, aubergines en pompoenen
 • Fruit: frambozen, zwarte bessen, moerbeien, appels, aardbeien, witte bes, veenbessen, peren, pruimen, druiven, vijgen, olijven, mandarijn, sinaasappel, meloen, ananas en mango.
 • Kruiden: peterselie, basilicum,rozemarijn, tijm, salie, mint, paardenbloem, rooibos,weegbree, rozenbottel, mariadistel,meidoorn,kamille en citroenkruid.
 • Jonge brandnetels: werken ontgiftend, alkaliserend en bloedzuiverend. Het helpt bij lever-, gal- en milt problemen door de zuiverende werking en het zuivert de maag. Brandnetelthee is tevens vochtafdrijvend en zorgt voor extra energie
 • Citroen: is rijk aan vitamine C en reinigt je lever. Citroen versterkt leverenzymen, door het verhogen van het zuurstof- en calciumgehalte van je lever. Dat verbetert onze de stofwisseling. Dat zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Ook dit laatste is belangrijk om je lichaam constant te zuiveren. Drink daarom een glas lauw water met een vleugje citroen, nog voor je ontbijt. Dus op ene nuchtere maag
 • Kiemgroenten: tuinkers, taugé en alfalfa, maar ook broccoli kers, prei scheuten, rucola kers, en mosterd kers barsten van de gezonde voedingsstoffen.  Kiemen helpen bij de opbouw van nieuwe cellen, voorzien ze van zuurstof, verjongen het lichaam en werken  ontgiftend. Doe dus regelmatig een handje kiemen door je salade of in je soep!
 • Graangrassen: zoals gerste gras, tarwegras en kamut- gras bevatten grote hoeveelheden chlorofyl, een stof dat alle giftige afvalstoffen helpt afvoeren
 • Goji bessen: een krachtig superfood, dat helpt om schadelijke stoffen uit onze voeding en drank te elimineren en de lever te regenereren.
 • Paardenbloem: stimuleert de werking van je lever, nieren, en galblaas. Het vermeerdert de toevoer van gal, verbetert de doorstroming van stoffen door de lever, gaat galstenen en ontsteking van de gal tegen. Paardenbloem is verkrijgbaar in de vorm van thee en tabletten. Je kan paardenbloem ook vers gebruiken in je gezonde salades
 • Peterselie: is rijk aan gezonde voedingsstoffen, en heeft een sterk ontgiftende werking. Werkt vochtafdrijvend; en reinigt niet alleen je bloed maar ook onze nieren, lever, blaas en ons lymfesysteem
 • Koriander: helpt zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Zware metalen zoals lood en kwik binden zich aan de koriander, en verlaten ons lichaam via onze spijsvertering
 • Knoflook: activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en onze bloed circulatie verhogen. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen te verdrijven. Eet knoflook bij voorkeur rauw
 • Essentiële vetten: reinigen en stimuleren de werking van onze gal
 • Plantaardige oliën zoals: lijnzaad- , hennep- , olijf- , en kokosolie

Als je de voorkeur geeft aan deze natuurlijke en super gezonde voeding, heb je nooit meer last van een lichaam vol giftige afvalstoffen. Dat komt zowel je gezondheid, als je lichaamsgewicht ten goed.

 

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.