Waarom je lichaam ontgiften of detoxen?

Natuurlijke voeding

Waarom je lichaam ontgiften? Bij de wisseling van de seizoenen staat iedere keer weer het ontgiftten of detoxen van ons lichaam ter discussie. Is een detox kuur nodig voor het in stand houden van onze gezondheid of is het pure geldklopperij en dus af te raden? Het belangrijkste bij het ontgiften van je lichaam is de manier waarop je ontgift. Er bestaan namelijk ontelbare methoden om je lichaam van zijn toxische stoffen te bevrijden Gezond detoxen is de boodschap en daar zijn heus geen peperdure shakes of voedingssupplementen voor nodig. Moeder natuur heeft voldoende middelen in petto om ons lichaam gezond te ontgiften.


Wat zijn de voordelen van een ontgiftingskuur hoe pak je dat aan?

We besteden de laatste jaren gelukkig steeds meer aandacht aan de kwaliteit van ons leefmilieu. Dat is broodnodig, want dat beïnvloed in sterke mate onze gezondheid en leef kwaliteit. Milieuvervuiling ligt namelijk aan de basis van de verontreiniging van ons lichaam waardoor onze gezondheid in gevaar komt. Een toenemend aantal chronische klachten en aandoeningen zijn het resultaat. Daardoor Als grijpen we massaal naar allerlei geneesmiddelen die in veruit de meeste gevallen de symptomen verzachten of verdoezelen maar ondertussen de oorzaak van de klachten ongemoeid laten.

Waarom je lichaam ontgiften: overgewicht door verkeerde voeding

Waarom je lichaam ontgiften:Waarom je lichaam ontgiften? Eén van de belangrijkste gevolgen van milieuverontreiniging is ongetwijfeld overgewicht door verkeerde, lees ongezonde voeding. We gebruiken massa’s suiker, zoetstoffen, zout, koffie, alcohol, witte meel producten en ongezonde vetten. We eten niet alleen ongezond, we eten ook veel te veel, uit gewoonte maar zeker niet omdat we honger hebben. Daarbij eten we allemaal ook veel te vlug. We consumeren teveel dierlijke eiwitten, we drinken teveel suiker- en koolzuurhoudende frisdranken en te weinig zuiver water, en we eten te weinig groenten en fruit. Dat alles gecombineerd met een gebrek aan gezonde lichaamsbeweging  zorgt niet alleen voor overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas maar ook voor chronische vermoeidheid.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Waarom je lichaam ontgiften: Toxische stoffen

Je lichaam krijgt dus niet alleen met allerlei toxische stoffen als gevolg van onze lichaamsprocessen te maken. Je ongezonde leef- en eetgewoonten zorgen ook voor extra vervuiling van je lichaam. Daardoor is je lichaam niet meer zélf in staat om alle afvalstoffen te voeren. Bij het  ontgiftingsproces spelen je lever en nieren maar zeker ook je darmstelsel,  longen en huid een hoofdrol. Die raken zodanig overlast dat ze hun belangrijke taak onmogelijk kunnen vervullen. Een deel van al deze toxische stoffen wordt door je lichaam in verschillende organen en lichaamsweefsels opgeslagen, met alle nadelen voor onze gezondheid als gevolg.

Waarom je lichaam ontgiften: Verstoorde darmflora

Waarom je lichaam ontgiften? Door ons ongezond eet-en leefpatroon raakt ook  onze darmflora in de knoop. Een  gezonde darmflora licht aan de basis van zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid. Door deze ongezonde evolutie geraakt vooral je dikke darm overbelast, die moet per slot van rekening alle afval en giftige stoffen verwerken.

Constipatie of verstopping

Waarom lichaam ontgiftenSteeds meer landgenoten kampen met een slechte darmtransit, constipatie of verstopping. Je kunt het je ongetwijfeld voorstellen hoe ongezond het wel is  als afval zolang in je lichaam achter blijft. Niet alleen je gezondheid heeft daar fel onder te lijden, ook je gemoedsgesteltenis en psychische gezondheid gaat er door achteruit. Een combinatie van een verstoorde darmflora, een slechte spijsvertering, en het achterblijven van afval in de je dikke darm ondermijnd je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Alle achtergebleven afvalstoffen vormen een laag in je dikke darm en zo kom je al vlug in een vicieuze cirkel terecht die nog maar moeilijk te doorbreken is. Deze afvallaag vormt namelijk een bron voor bacteriën die op hun beurt weer gassen en toxische stoffen veroorzaken…

 • Gevolgen van een verstoorde darmflora: zijn overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas, chronische vermoeidheid, lusteloosheid, depressies, hoofdpijnen en migraine, huid- , darm- en menstruatieproblemen, slechte darmtransit, constipatie of verstopping,  hoge bloeddruk en een groeiend verzuringsproces.
JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Waarom je lichaam ontgiften

Wellicht is het nu voor iedereen duidelijk dat je lichaam gezond ontgiften of detoxen zeker geen onzin is maar pure noodzaak om je lichaam terug gezond en in balans te brengen.

En die gezondheid bekom je in twee stappen:

 • Reinigen: tijdens een grondige reinigingsbeurt worden alle opgeslagen en giftige stoffen in je organen, weefsels en cellen verwijdert.
 • Preventie: is een andere belangrijke schakel. Dankzij een gezonde voeding met voldoende vitaminen, mineralen, voedingsvezels, antioxidanten en spoorelementen geef je je lichaam zijn nodige energie en vitaliteit terug.

Je gezondheid verbeteren, je lichaam ontgiften en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Raak jij ook dat hardnekkige vet niet kwijt of heb je weinig energie en kleine kwaaltjes?

Kies voor verandering

Op basis van de ervaringen van honderden mannen en vrouwen is er een programma ontwikkeld dat wél het gewenste resultaat levert. Dit kan jouw omkeer zijn!

Speciaal voor mensen zoals jij is er een programma ontwikkeld dat de kracht combineert van 's werelds meest effectieve manieren om af te vallen en op gewicht te blijven, namelijk detoxen en slow carb voedsel. Het dieet is zo ontwikkeld dat het voor iedereen vol te houden is.

 • Verbrand vanaf de eerste dag het hardnekkige vet
 • Verlies op een verantwoorde manier vet
 • Geen jojo-effect
 • Een plan om je leven lang slank te blijven
 • Direct meer energie
 • Je gaat er beter van slapen
 • Je gaat lekkerder eten
 • Je huid wordt er beter van en je gaat er van stralen
 • Je zult veel minder honger en trek hebben
 • Je weerstand wordt er beter van
 • Je krijgt voldoende groente en fruit binnen
 • Je krijgt de belangrijkste vitamines en mineralen binnen
 • Het kost je onderaan de streep niet meer geld
 • Je hormonen hebben minder last van schommelingen

Over Francois Appers 40 Artikelen
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op leefnugezonder@yahoo.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.